borzsele-890x510
Receptek

Borzselé készítése, bor-desszert

Borzselé készítése

A borzselé egy kellemes desszert, mely megkoronázza az ünnepi ebédeket, természetesen kizárólag felnõtteknek! A készítésérõl álljon itt néhány szó.

Hozzávalók 8-10 személyre:

6 dl édes, erõs vörösbor (vagy 3 dl bor és 3 dl víz),
5 teáskanál zselatinpor vagy 5 zselatinlap,
2 teáskanál friss citromlé,
11,5 dkg finomított kristálycukor,
4 szem szegfûszeg,
1 darabka fahéj.

Elkészítés:

A bor felébe áztatjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a fûszereket.

Óvatosan addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad, majd lehúzzuk a tûzrõl.

Tiszta edénybe szûrjük, hozzáadjuk a bor maradékát, és hagyjuk kihûlni, de elõtte érdemes néhány szõlõszemet díszítésként belesüllyeszteni.

Poharakba téve a hûtõben kocsonyásítjuk.

Csak mértékkel fogyasszuk, mert könnyen a fejbe száll! 🙂

Finomságok - Érdekességek

error:
0
    0
    Kosaram
    Your cart is emptyReturn to Shop