Borzselé készítése, bor-desszert
Borzselé készítése
A borzselé egy kellemes desszert, mely megkoronázza az ünnepi ebédeket, természetesen kizárólag felnõtteknek! A készítésérõl álljon itt néhány szó.
Hozzávalók 8-10 személyre:
6 dl édes, erõs vörösbor (vagy 3 dl bor és 3 dl víz),
5 teáskanál zselatinpor vagy 5 zselatinlap,
2 teáskanál friss citromlé,
11,5 dkg finomított kristálycukor,
4 szem szegfûszeg,
1 darabka fahéj.
Elkészítés:
A bor felébe áztatjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a fûszereket.
Óvatosan addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad, majd lehúzzuk a tûzrõl.
Tiszta edénybe szûrjük, hozzáadjuk a bor maradékát, és hagyjuk kihûlni, de elõtte érdemes néhány szõlõszemet díszítésként belesüllyeszteni.
Poharakba téve a hûtõben kocsonyásítjuk.
Csak mértékkel fogyasszuk, mert könnyen a fejbe száll! 🙂