Tiramisu jégkrémtorta, fenséges hideg desszert, ha igazán különleges édességre vágysz!
Tiramisu jégkrémtorta
Egy olyan csodás jégkrémtorta receptjét hoztuk el nektek, ami bármilyen alkalomra elkészíthetõ, mert az íze egyszerûen fenomenális! A kávé teszi annyira ellenállhatatlanná ezt a krémes finomságot. Ha egyszer elkészíted, a család mindig ezt fogja kérni a bolti fagylalt helyett!
Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta,
- egy nagy bögre édes kávé (250 ml),
- 4 tojás sárgája,
- 200 g cukor,
- 500 g szoba-hõmérsékletû mascarpone,
- 200 ml habtejszín,
- 100 g étcsokoládé.
Elkészítés:
Készítsük el a kávét, majd hagyjuk hûlni. A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral gõz fölött, hogy besûrûsödjön. Amikor elkészült hagyjuk kihûlni. A szoba-hõmérsékletû mascarponét keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a már nem túl meleg tojássárgáját. A tejszínt verjük fel és keverjük hozzá. A csokoládét vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk hozzá a krémhez. Béleljünk ki egy õzgerincformát fóliával, a piskótákat mártsuk bele a kávéba, majd rakjuk le a babapiskótát, a forma oldalát is rakjuk körbe, majd öntsük rá a krém felét. 2- 3 db piskótát mártsunk még bele a kávéba és tegyük a krém közepére úgy, ahogy az alábbi fotón látható.
Töltsük rá a megmaradt krémet, majd rakjuk rá a megmaradt babapiskótát, amit kávéba mártogattunk. Takarjuk le az õzgerincformát egy fóliával, majd tegyük a mélyhûtõbe 5 órára. Fogyasztás elõtt 30 perccel vegyük ki a fagyasztóból, távolítsuk el a fóliát a süteményrõl majd szórjuk meg kakaóval.