recept_tiramisufagyi
Receptek

Tiramisu jégkrémtorta, fenséges hideg desszert, ha igazán különleges édességre vágysz!

Tiramisu jégkrémtorta

Egy olyan csodás jégkrémtorta receptjét hoztuk el nektek, ami bármilyen alkalomra elkészíthetõ, mert az íze egyszerûen fenomenális! A kávé teszi annyira ellenállhatatlanná ezt a krémes finomságot. Ha egyszer elkészíted, a család mindig ezt fogja kérni a bolti fagylalt helyett!

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta,
  • egy nagy bögre édes kávé (250 ml),
  • 4 tojás sárgája,
  • 200 g cukor,
  • 500 g szoba-hõmérsékletû mascarpone,
  • 200 ml habtejszín,
  • 100 g étcsokoládé.

Elkészítés:

Készítsük el a kávét, majd hagyjuk hûlni. A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral gõz fölött, hogy besûrûsödjön. Amikor elkészült hagyjuk kihûlni. A szoba-hõmérsékletû mascarponét keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a már nem túl meleg tojássárgáját. A tejszínt verjük fel és keverjük hozzá. A csokoládét vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk hozzá a krémhez. Béleljünk ki egy õzgerincformát fóliával, a piskótákat mártsuk bele a kávéba, majd rakjuk le a babapiskótát, a forma oldalát is rakjuk körbe, majd öntsük rá a krém felét. 2- 3 db piskótát mártsunk még bele a kávéba és tegyük a krém közepére úgy, ahogy az alábbi fotón látható.

Töltsük rá a megmaradt krémet, majd rakjuk rá a megmaradt babapiskótát, amit kávéba mártogattunk. Takarjuk le az õzgerincformát egy fóliával, majd tegyük a mélyhûtõbe 5 órára. Fogyasztás elõtt 30 perccel vegyük ki a fagyasztóból, távolítsuk el a fóliát a süteményrõl majd szórjuk meg kakaóval.

Finomságok - Érdekességek

error:
X
0
    0
    Kosaram
    Your cart is emptyReturn to Shop